Fii antreprenor la tine acasă!

Te informăm că noi, Asociația Inceptus România, împreună cu Partenerii: ROMBEL COMMUNAUTE ROUMAINE EN BELGIQUE din Bruxelles, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman din Alba Iulia și FIATEST SRL din București am demarat proiectul Antreprenor ACASĂ, proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Noi credem cu tărie că românii au avut mereu inițiative extraordinare care merită susținute și încurajate. Dacă ai o idee de afacere, îndrăznește, fii antreprenor la tine acasă! Te vom sprijini în demararea și dezvoltarea ei într-o afacere de succes.

Conform unui sondaj comandat de RePatriot și realizat de Open-l Research în diaspora românească, 57 % dintre românii emigrați vor să se întoarcă în România. În funcție de țara de emigrație, cele mai mari procente se înregistrează în Italia (68 %) și Marea Britanie (63 %), iar cele mai mici în Germania și Statele Unite (43 %).

Cui se adresează programul Diaspora START UP?

Programul Diaspora START UP este adresat tuturor românilor care lucrează în prezent în străinătate sau care au revenit în țară în ultimul an și își doresc să dezvolte o afacere. Derulat în România de Asociația Inceptus, proiectul ”Antreprenor ACASĂ” facilitează accesul viitorilor antreprenori la un program de pregătire, de formare antreprenorială, precum și la alte resurse de învățare pentru a deveni antreprenori.

Ce trebuie să faci dacă dorești să te înscrii în program?
Pasul 1: În primul rând trebuie să verifici dacă îndeplinești condițiile programului. Poți verifica dacă ești eligibil aici.
Pasul 2: Înscrie-te în proiectul Antreprenor ACASĂ aici și alătură-te comunității de viitori Antreprenori Acasă, în România.
Pasul 3. Vei lua parte la activitățile desfășurate în cadrul proiectului și vei participa la programul online de formare antreprenorială.
Pasul 4: Dezvolți un plan de afaceri în funcție de specializarea și experiența ta profesională.
Pasul 5: Participi la concursul planurilor de afaceri și poți să devii beneficiarul finanțării nerambursabile în valoare de 33.325 euro (respectiv 148.400,00 lei) în cadrul proiectului ”Antreprenor ACASĂ”.

Pe lângă beneficiul financiar nerambursabil, câștigătorii concursului de planuri de afaceri vor face parte din ”Clubul Antreprenorilor Acasă” unde vor putea colabora și consulta cu alți antreprenori. De asemenea veți participa la serii de Bootcamp (tabere de antreprenoriat) unde o să primiți sprijin în dezvoltarea afacerii finanțate de la traineri cu experiență. Consultanța de grup sau programul de Mastermind este un alt câștig pentru beneficiarul finanțării, acesta primind asistență de la antreprenori cu experiență în domeniu, aspect care îl poate ajuta în dezvoltarea afacerii demarate.

Așadar, îţi doreşti să dezvolți propria ta afacere în România? Încă ai nedumeriri referitoare la cum ai putea să realizezi acest lucru? Informează-te pe website-ul proiectului: http://antreprenoracasa.inceptus.ro/ și completează formularul de înscriere aici.
Pe lângă asistență, servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru înființarea și demararea afacerii, vei primi un sprijin financiar nerambursabil de aproximativ 33.325 euro și vom asigura monitorizarea continua a implementării planului tău de afaceri.

Dacă dorești informații suplimentare despre proiect, adresează-ne întrebări prin intermediul adresei de email: antreprenoracasa@gmail.com. Ne poți urmări și pe pagina de Facebook Antreprenor Acasa by Inceptus.

2018-12-18T22:47:22+00:00