De ce să devii antreprenor în România? | Cum trăieşte o familie din Satu Mare făcându-i pe cei din jur să zâmbească

Azi continuăm seria articolelor dedicate afacerilor mici de succes de acasă, din România. Vă invităm să faceți cunoștință cu Roxana şi Sergiu, cei care au pornit afacerea din dorinţa de a face bani de a-i face pe ceilalți să zâmbească. Roxana și Sergiu au primit ajutor financiar gratuit de la Uniunea Europeană, respectiv susținere în realizarea afacerii.

De când ești antreprenor și ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu? 
Sunt antreprenor de 2 ani. Afacerea mea este o cabină foto (photobooth). Prin munca mea încerc să aduc un plus de distracție și voie bună la petreceri și să imortalizez totul prin foto-amintiri haioase, printate pe loc.

Picture

(Photo Booth Party Pics)
​Principiul pe care mă bazez este că noi trebuie să aducem un plus de valoare evenimentului oferind invitaților posibilitatea să se distreze și să se simtă bine. Ei sunt întotdeauna pe primul loc.

Ce produse / servicii  oferi clienților?
Oferim serviciu de cabină foto (poze haioase, disctrative, printate pe loc) și servicii conexe (foto-carte de amintiri cu pozele de la cabină și gandurile invitaților, magneți foto realizați pe loc).

Picture

(Website Party Pics)
Spune-ne câteva cuvinte despre nevoile cu care te ai întâlnit la început.
Principala nevoie a fost financiară. Astfel că am avut nevoie de finanțare pentru achiziționarea de echipamente și consumabile, pentru promovare online și offline, pentru închirierea unui spațiu și pentru angajați.  Marea majoritate a celor care au reușit în afaceri sunt persoane care au pornit cu o lecție învățată din experiența altora, cu ceva palpabil în mână pe care au ajuns să îl producă, vândă, ambaleze, să facă ceva care să le aducă venituri. Noi am avut o idee ce a pornit de la o stare de spirit.

Picture

(Photo Booth Party Pics)
Cum te a ajutat finanțarea nerambursabilă inițierea și dezvoltarea afacerii tale?
Cum spuneam, am avut nevoie de finanțare pentru a porni afacerea, pentru primele achiziții de echipamente și pentru a acoperi costurile de pornire. Trebuie să recunosc că fără finanțare nu aș fi reușit să acopăr toate costurile din bugetul propriu. Având, însă acea finanțare mi-am putut permite ca după doar un an și jumătate să mă extind și să achiziționez echipamente noi, din bugetul personal.

Picture

(Inițiatorul Party Pics)
Unde putem să vedem mai multe despre afacerea ta? Planurile tale pentru viitor?
Afacerea mea este vizibilă pe internet (pagina de FB și site). Promovare și conținut facem mai ales pe pagina de FB (ajunge mult mai ușor la oameni).
Pe viitor sperăm să ne extindem ca și număr de cabine, să facem un upgrade la tehnologie și, eventual, să diversificăm gama de servicii oferite.​Sperăm că povestea lui Sergiu vă inspiră și vă ajută la asumarea deciziei de a porni pe un nou drum, de a fi Antrepenor ACASĂ, alături de cei dragi.Dacă îți dorești să deschizi o afacere în România, noi te putem susține cu o finanțare de 33.325 Euro. De asemenea, poți beneficia de consiliere și mentorat din partea echipei proiectului Antreprenor ACASĂ și unei comunități reale de antreprenori care să te ajute în lansarea și creșterea start-up-ului tău. Pentru mai multe detalii completează formularul de aici: http://bit.ly/2gV6Sxu

Interviu realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ

2019-01-13T13:01:12+00:00