De ce să devii antreprenor în România? | Cum se naște o idee în Diaspora

„Un start-up crescut sub soarele creativ al Barcelonei, Aphia se naște din pasiunea pentru frumusețea naturii și dorința de a-i afla secretele prin care ne răsfață simțurile.”
​Așa cum deja v-ați obișnuit, revenim cu povestea unei alte antreprenoare de succes, a cărei afacere a fost beneficiar a programului Start-Up Nation 2017.
Anda este tânără și are o afacere de succes, ce a început de la o nevoie personală, așa cum ne povestește chiar ea, iar noi credem că energia Andei și pasiunea pentru ceea ce face, se potrivește cel mai bine cu motto-ul lui Confucius:  „Alege o activitate care iti place si nu vei fi nevoit sa muncesti nicio zi in viata ta”.

Picture

(Portret Anda Alexandrescu)
Ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu?
Ideea de a începe acest proiect a venit  în Barcelona în anul 2014, orașul în sine și atmosfera de acolo fiind principala sursă de inspirație. Pe lângă asta, a fost nevoia de a avea acces la produse cosmetice naturale de calitate, siguranța de a știi ce pun pe piele, împreună cu dorința de exprimare personală prin munca pe care o fac.

Picture

(Logo Aphia Cosmetics)
Ce crezi că ar trebui să știm despre afacerea ta?
Proiectul Aphia se încadrează în domeniul Cosmetic, iar misiunea noastră este de a educa cat mai bine publicul în ceea ce privește importanța alegerii corecte a produselor de îngrijire personala și de a inspira oamenii să se întoarcă la simțurile de bază și la lucrurile simple, naturale – să se bucure de ritualul îngrijirii cu ajutorul naturii. Produsele  noastre sunt cosmetice naturale 100% – de la săpunuri, creme, seruri, balsamuri, etc.

Picture

(Produs Aphia Cosmetics)
Spune-ne câteva motive pentru care crezi că merită să deschizi o afacere în România.
Cred că printre motivele cele mai importante pentru care merită să deschizi o afacere în România se numără deschiderea tot mai mare față de „nou”, faptul că piața nu este atât de competitivă ca și în alte țări europene, nevoia de dezvoltare economică a țării, dezvoltarea afacerilor locale, sustenabile, creșterea calității produselor și a stilului de viață.

Picture

(Produs Aphia Cosmetics)
Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori? 
Pe viitorii antreprenori i-aș sfătui să se diferențieze prin autenticitate și să aibă curajul să facă ceea ce își doresc, să nu se lase bătuți când întâmpină (și vor întâmpina, cu siguranță) greutăți și nu în ultimul rând, să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că doar prin dedicație și muncă multă, se poate ajunge la rezultatele pe care și le-au propus. Rome wasn’t built in a day

Picture

(Produs Aphia Cosmetics)
Mai multe detalii despre produsele Aphia Cosmetics găsiți aici: https://www.facebook.com/aphiacosmetics/
Sperăm că povestea Andei te inspiră și te ajută la asumarea deciziei de a porni pe un nou drum: drumul TĂU!Dacă îți dorești să deschizi o afacere în România, noi te putem susține cu o finanțare de 33.325 Euro. De asemenea, poți beneficia de consiliere și mentorat din partea echipei proiectului Antreprenor ACASĂ și unei comunități reale de antreprenori care să te ajute în lansarea și creșterea start-up-ului tău. Pentru mai multe detalii completează formularul de aici: http://bit.ly/2gV6Sxu 

Interviu realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ

2019-01-13T13:02:24+00:00