Pot să particip și eu? | Care sunt cele 6 condiții de participare? | Cum fac dovada că înainte de înscriere am trăit cel puțin 12 luni în Diasporă?

Dacă ești cetățean român cu domiciliul/reședința în DIASPORĂ (indiferent de continent) şi dorești să devii antreprenor, atunci proiectul „Antreprenor ACASĂ” a fost creat pentru tine!

Cui ne adresăm? 
Ne adresăm acelor cetățeni români,  care înainte de înscriere au trăit cel puţin 12 luni în Diasporă și vor să demareze o afacere în România.

Cum fac dovada că înainte de înscriere am trăit cel puțin 12 luni în Diasporă?
Certificarea se poate face cu mai multe documente, precum:

  • adeverință privind adresa de domiciliu emisă de poliție sau servicii sociale;
  • certificat de înregistrare;
  • autorizație de muncă;
  • document care atestă reședința permanentă;
  • document care atestă înregistrarea la autoritățile locale privind confirmarea și stabilirea taxelor locale, respectiv adeverința de plată a impozitelor la autoritățile centrale sau locale etc.

Sunt multe documente prin care poți face dovada că în cele 12 luni premergătoare înscrierii în proiectul Antreprenor ACASĂ ai locuit în Diasporă.

Am elaborat o listă cu aceste documente, în funcție de țară, pe care o găsiți pe site-ul nostru, aici:

Picture

​Menționăm că lista de mai sus se referă la câteva țări selectate. În cazul în care te afli într-o țară care nu este pe listă, te rugăm să ne contactezi pe adresa antreprenoracasa@gmail.com pentru a îți furniza informații specifice țării tale de reședință.Care sunt celelalte 5 condiții de participare?
Programul este accesibil acelora care au domiciliul/reședința în mediul urban sau rural din România, într-una dintre localitățile regiunilor mai puțin dezvoltate, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia (cu excepția București-Ilfov).
Ne adresăm, așadar, tuturor județelor României, cu excepția București-Ilfov.

O altă condiție importantă este să ai vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani. Excepţie fac acei tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, care nu au loc de muncă şi nu urmează nici o formă de învăţământ (categoria NEET).

Mai mult decât atât, proiectul Antreprenor ACASĂ este potrivit oricărei persoane care  îndeplinește criteriile de mai sus și dorește să-și înfiinţeze propria afacere acasă, într-unul dintre oraşele regiunilor amintite mai sus.

Un aspect important legat de afacere: ea poate să fie înregistrată doar într-un oraş şi nu poate avea profil agricol.

Ultima condiție este să ai studii de specialitate şi/sau experienţă în domeniul în care vrei să deschizi afacerea și poți certifica accest lucru.

De ce să te înscrii în proiect?
Pentru că îți oferim ajutorul de care credem că TU au nevoie pentru a investi în România și a-ți reconstrui o viață și o carieră aici, alături de familie.

Picture

​Tu ce afacere ai face cu 33.325 euro ACASĂ? Înscrie-te în proiect aici, iar eu și colegii mei suntem alături de tine și îți oferim sprijin de la  A la Z în realizarea Afacerii tale ACASĂ!

Picture


​Articol realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în cadrul proiectului Antreprenor ACASĂ
2018-12-18T22:50:37+00:00