De ce să devii antreprenor în România? | Sweet life, un concept dulce

Pentru că se apropie Crăciunul și deja parcă simțim mirosul cozonacilor și prăjiturilor, am pregătit pentru tine un „interviu dulce” cu Maria. Tânără antreprenoare, Maria are grijă să te bucuri de cel mai frumos tort la ocaziile speciale din viața ta.
Sperăm să fie o inspirație pentru tine succesul ei și să fii tu următorul antreprenor care aduce bucurie clienților săi.

Picture

(Portret Kulcsár Mária)
De când ești antreprenor și ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu? 
Sweet-life by Maria a fost înființată în iunie 2017, din dorința de a transforma pasiunea într-o sursă de venit. Am lucrat în domenii total diferite după facultate, însă din copilărie îmi plăcea să inventez și să decorez deserturi. Așadar, acum 4 ani m-am hotărât să mă concentrez în totalitate în această direcție și să fac ceea ce iubesc să fac. Combinația este perfectă și încurajez pe toată lumea să găsească combinația potrivită pentru ei.

Picture

Spune-ne câteva cuvinte despre afacerea ta (în ce domeniu activezi, care e misiunea afacerii, ce produse/servicii oferi clienților)?
Laborator de cofetărie” este denumirea proiectului meu, însă conceptul este total diferit de acesta. Doresc să ofer produse de cea mai bună calitate, cu ingrediente și gust cât mai apropiate de cele făcute în casă, dar cu o tentă modernă, evitând în totalitate metoda obișnuită folosită în cofetării, de a obține deserturi din prafuri.  Pun mare accent  în aceeași măsură și pe aspectul exterior, și doresc să îmi surpind plăcut clienții de fiecare dată. Zâmbetul sărbătoriților și în special bucuria copiilor atunci când își văd tortul este cea mai de preț răsplată pentru munca mea.

Picture

Spune-ne 5 motive pentru care crezi că merită să deschizi o afacere în România.

  • Sunt multe concepte de business de succes pe care le putem observa în lumea occidental, dar care încă nu au fost introduse pe piața din România.
  • Nu este nevoie de o putere financiară ridicată, comparativ cu restul Uniunii Europene, pentru înființarea unei afaceri de mici dimensiuni;
  • Prezența unor programe de Start-up cu finanțare guvernamentală sau europeană permite oamenilor cu concept de afaceri de success, dar fără posibilitate finaciară, să-și împlinească visul;
  • Putere de cumpărare din ce în ce mai mare: România se situează pe locul 3 în topul țărilor din Uniunea Europeană cu o creștere economică mare;

Creșterea și dezvoltarea infrastructurii de transport și comunicații din Romania va permite dezvoltarea unei piețe mult mai mari și diversificate unde produsul sau serviciul tău va avea acces.

Picture

Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori? 
Să nu se lase niciodată doborâți, indiferent de ce dificutăți vor întâmpina. Să creadă cu determinare în visul lor și să nu se oprească din a munci pentru el până nu îl văd realizat. Dacă iubești ceea ce faci și crezi în viziunea ta, succesul va veni cu siguranță. Important este să ai răbdare până ajungi la el.
Mai multe despre afacerea Mariei puteți găsi pe pagina de Facebook.Dacă îți dorești să deschizi o afacere în România, noi te putem susține cu o finanțare de 33.325 Euro. De asemenea, poți beneficia de consiliere și mentorat din partea echipei proiectului Antreprenor ACASĂ și unei comunități reale de antreprenori care să te ajute în lansarea și creșterea start-up-ului tău. Pentru mai multe detalii completează formularul de aici: http://bit.ly/2gV6Sxu

Picture


​Interviu realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ
2019-01-13T13:01:29+00:00