Ești curios cum a fost la seminarul din Bruxelles?

Pandora, împinsă de curiozitate, a deschis „cutia” și, astfel, toate relele din interior au ieşit şi s-au împrăștiat pe pământ (n.r. nu doar în România…).  Înspăimântată, s-a repezit să închidă capacul. În interior,  însă, pe fundul cutiei, a rămas un singur lucru: Speranța.

Dacă ar fi să rezumăm întâlnirea de la Bruxelles, „Cum să devii antreprenor acasă ? – Oportunităţi de afaceri”, din cadrul proiectului Antreprenor ACASĂ, atunci un singur cuvânt ne-ar fi suficient: Speranță.

Cu teama de a nu fi dezamăgiţi, cu frica de a nu asculta „poveşti”, dar cu Speranţa în suflete, românii din diasporă, interesaţi de o afacere în ţara lor, s-au prezentat la acest seminar pentru a afla ce oportunităţi de finanţare oferă România prin proiectele Diaspora Start-Up, cum pot deveni antreprenori în ţara lor, care sunt condiţiile de îndeplinit şi cu câtă deschidere sunt primiţi.
Deşi publicul românesc din inima Europei este unul sceptic şi special, acesta întrebat fiind cu ce gânduri a venit la această întâlnire, a răspuns:

  • „Cu speranţă”
  • „Cu dorinţă”
  • „Cu gând de afaceri, de a deveni antreprenor”
  • „…ar putea fi o şansă să revenim acasă”
  • ” Cu emoţie”

„Întoarcerea acasă vine cu cei dragi mai aproape de noi, cu realizări care devin posibile dacă facem un astfel de pas…” spunea Florin Şomodi, consultant în afaceri şi formator în domeniul antreprenoriatului, care crede cu tărie că „oamenii au în ei resursele necesare să devină o versiunea mai bună a lor în fiecare zi”. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vânzărilor și antreprenoriatului, adeptul devizei „Crezi şi creezi” a reuşit să destindă atmosfera, să-şi apropie publicul şi să-i ofere speranţa.

Picture

(d-ul Florin Şomodi în faţa publicului românesc de la Bruxelles)
​”Eu cred în visul meu şi sunt sigur că prin perseverenţă vom reuşi. Toată maşinăria medicală a fost concepută de a noastră substanţă cenuşie deci revoluţionarea medicală trebuie să vină tot de la această substanță cenuşie” declara domnul Ciprian Niculeasa după seminar. „Un antreprenor are un ţel, un proiect, iar România este ţara în care totul e posibil, este o tabula rasa. Piaţa afacerilor e încă embrionară şi avidă de concepte noi. În plus fiscalitatea e deosebit de avantajoasă. Nu neg faptul că există o piaţă a afacerilor „dubioase”, legată de primării şi contracte cu statul, dar există şi o piaţă „sănătoasă”, a oamenilor care muncesc, au idei, dezvoltă afaceri şi concepte noi. Tânăra generaţie nu doarme” completa doamna Emese Gaspar, viitor posibil antreprenor.

Speranţa ne face să ne asumăm riscuri, ne dă puterea de a căuta soluţii, ne face luptători împotriva temerilor noastre, speranţa este o alegere şi o decizie, ne aparţine.

Picture

(O parte din Echipa Antreprenor Acasă)
Diaspora Start-Up se adresează tuturor românilor din afara graniţelor care doresc să investească, prin intermediul acestor proiecte, într-o afacere în România.
Proiectul Antreprenor ACASĂ este un proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.Antreprenor ACASĂ te ajută să-ţi valorifici ideile și potențialul, să-ţi dezvolţi un plan de afaceri şi te ghidează în realizarea visului tău!
Pentru cei care nu au reușit să ajungă la acest eveniment, desfășurat la Bruxelles, în decembrie, vă invităm să ne urmăriți pe website-ul proiectului http://antreprenoracasa.inceptus.ro/, deoarece vom organiza încă două seminarii pe această tema în Belgia: unul în Flandra, iar celălalt în Valonia. Pentru informații suplimentare referitor la proiectul „Antreprenor ACASĂ” vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: antreprenoracasa@gmail.com sau să vă înregistrați în proiect completând formularul aici: http://bit.ly/2gV6Sxu

Picture

Articol realizat de Mirela Nita Sandu, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ
2018-12-18T22:52:00+00:00