De ce să devii antreprenor în România? | Perspective IT

Radu este una dintre persoanele care noi considerăm că are calitățile unui antreprenor „în sânge”, iar azi ne-a povestit despre parcursul lui ca antreprenor. Nu e ușor, dar se poate! Acesta ar fi mesajul transmis de Radu, care sperăm să te convingă de faptul că oportunitățile nu trebuie ratate.

De când ești antreprenor și ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu?În 2013 (când aveam 23 de ani) am pornit prima afacere: o cafenea, în orasul meu natal, însă nu a fost un drum drept și constant. Această primă încercare m-a făcut să imi dau seama ce o să vreau să fac pe termen lung: să dezvolt afaceri.

Picture

(Cafeneaua Le Papion)

Spune-ne câteva cuvinte despre afacerea ta (în ce domeniu activezi, care e misiunea afacerii, ce produse/servicii oferi clienților)? 

Afacerea actuală, Rockstars Development, este o companie în domeniul IT, în care eu mă ocup de partea de business a lucrurilor și asociatul meu Bogdan, de partea tehnică. Misiunea noastră este să dezvoltăm o companie cu o cultură orientată spre inovare, în care oferim servicii de software development (outsourcing), dar în același timp ne concentrăm foarte mult și pe dezvoltarea produselor noastre de software.

Picture

Spune-ne 5 motive pentru care crezi că merită să deschizi o afacere în România.

  • Network: există mulți tineri (potențiali parteneri, membrii de echipă) sau oameni cu experiență de business (potențiali mentori) care sunt deschiși să se alăture intr-un business sau să ofere suport;
  • Posibilitatea de a lucra cu angajați sau colaboratori buni pe ceea ce fac, atât timp cât le oferi un motiv în plus, o viziune, ca și argument să lucreze cu tine.

Picture

(Website implementat de Rockstars Development)
  • Oportunitatea dezvoltării de business-uri în domenii care la noi, sunt de abia la început.
  • O „mână de lucru” cu un raport preț/calitate foarte bun, în special când vine vorba de a lucra cu clienți/parteneri din alte țări.
  • Clienți/Consumatori tot mai atenți la ceea ce consumă (produse sau servicii). Acest aspect denotă faptul că se ține cont de calitate și că se acceptă un preț mai ridicat pentru un serviciu mai bun.

Picture

(Radu Benga, antreprenor și fondator Rockstars Development)

Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori? 

Să nu aștepte să le ofere cineva totul pe tava și să înceapă cu resursele pe care le au la dispoziție, chiar dacă sunt doar 30% din cât ar fi nevoie.
Orice idee trebuie testată înainte de a fi conturat un business în jurul ei.
Să fie cât mai deschiși când vine vorba de a iși căuta asociați/parteneri de business, deoarece e prea greu să faci totul de unu singur.

Picture

(Website implementat de Rockstars Development)

Credem că moto-ul lui Scott Belsky, „Nu este vorba despre idei. Este vorba despre idei care devin realitate” i se potrivește cel mai bine lui Radu. Tu ce crezi?

​Dacă îți dorești să transformi și tu pasiunea în afacere, noi te putem susține cu o finanțare de 33.325 Euro. De asemenea, poți beneficia de consiliere și mentorat din partea echipei proiectului Antreprenor ACASĂ și unei comunități reale de antreprenori care să te ajute în lansarea și creșterea start-up-ului tău. Pentru mai multe detalii completează formularul de aici: ​

Picture

Interviu realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ
2019-01-13T13:03:18+00:00