De ce să devii antreprenor în România? | Ioana, mămica antreprenoare de succes

Astăzi ne bucurăm să vă prezentăm povestea Ioanei, prietena noastră antreprenorare în domeniul publicității. Credem că Ioana este un bun exemplu atunci când vine vorba despre success în afaceri și success pe plan personal. Citește povestea ei, ca să te convingi!

De când ești antreprenoare și ce te-a inspirat să începi o activitate pe cont propriu?

Am început activitatea în 2007, în domeniul de design graphic și webdesign, apoi, la scurt timp am intrat și pe sectorul de advertising clasic.

În primul rând m-a inspirat, sau m-a forțat mai bine zis, lipsa unui loc de muncă care să mi se potrivească, iar programul flexibil pe care mi-l doream nu-l puteam găsi niciunde. Apoi, m-am lăsat inspirată de posibilitatea dezvoltării propriei afaceri, prin crearea de noi locuri de muncă pentru alții.

Picture

| Produs realizat de Mindlens |

După ce am început să câștig și pe plan financiar, nu doar profesional, mi-am dat seama că a avea propria afacere este un adevarat avantaj. Deși este greu, libertatea și independența de care dispui îți oferă posibilitatea de dezvoltare personală pe care nu ai cum să o găsești muncind pentru altcineva.

Spune-ne câteva cuvinte despre afacerea ta?

Afacerea mea se bazează pe nevoia firmelor de a-și promova serviciile sau produsele. Competiția de pe piață impune această nevoie, iar cine nu se promovează practic nu există pentru consumator.

Picture

| Logo-ul afacerii Ioanei |

Îmi dau silința și să aduc o notă de educare a clienților în marketing, de a le explica necesitatea existenței unui plan în acest sens, și de a le arăta cum să faci față competiției. Ofer servicii de promovare și marketing complete și profesionale: de la cercetări de piață, studii de imagine până la crearea identității vizuale (logo, slogan, creare webdesign) și implementarea strategiei de maketing (obiecte personalizate, printuri specifice, etc.).

Cum te împarți între viața de familie și antreprenoriat?

Nu este extraordinar de greu (ci doar greu 🙂 ), trebuie să fii foarte bine organizat, să poti face bine și una și alta. Este clar că nu poți atinge performanțe deosebite dacă le ai pe ambele. Însă cu multă muncă, spirit de sacrificiu, prioritizare și responsabilitate poți să te dezvolți frumos în ambele sensuri. Focusarea pe obiective, planificarea timpurie și anticiparea pieței sunt puncte cheie în dezvoltarea unei afaceri întotdeauna, indiferent dacă ai sau nu familie. Depinde de tine să știi să îți împarți timpul și să stabilești priorități.

Picture

| Ioana Zgîia, antreprenor în domeniul publicității |

Viața de familie și cea de atreprenoriat sunt parte din mine și din viața mea: este greu să le separi. De aceea cred că este nevoie să știi să prioritizezi. În fiecare zi sunt lucruri importante de făcut, trebuie doar să știi care sunt acelea și să te adaptezi. Viața nu este la fel în fiecare zi.

Spune-ne 5 motive pentru care crezi că merită să deschizi o afacere în România.

  1. Libertatea de mișcare, de organizare a timpului și libertatea financiară: câștigi cât muncești și muncești cât crezi că ai nevoie;
  2. România încă este un mediu unde poți reusi cu o afacere mică;
  3. Există multe nișe de piață încă neacoperite de servicii, multe lucruri care se pot face;
  4. Câștigi multă experiență în domeniul de activitate, și înțelegi mai bine ce înseamnă economia de piață și mecanismele ei;
  5. Există multe surse de finanțare de care te poți ajuta.

Picture

| Servicii de branding mașini oferit de Mindlens |

Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori? 

Organizați-vă bine bugetul, într-un mod realist, și nu vă abateți de la plan. Dacă nu aveți resurse la un moment dat mai bine mai așteptați până găsiți acele resurse pentru a face investiția dorită.

Nu vă așteptați ca lucrurile să meargă de la sine de la început. Insistați, pentru că recompensele vor veni într-un final. Acordați-vă cel puțin 2 ani până când să trageți o linie în ceea ce privește profitul.
Nu vă fie teamă să investiți, o afacere în care nu investești, nu se mișcă. Dacă nu aveți resurse suficiente gânditi-vă la alte surse de finanțare.

Picture

| Webdesign oferit de Mindlens |
Aveti incredere în oameni și acceptați ajutor atunci când aveți nevoie. Fiți organizați, și respectați-vă munca prin valorificarea ei.

Încercați să țineți pasul și cu noutățile din domeniul dumneavoastră, și să vă dezvolați și inteligența emoțională, aceasta fiind un element de bază în a fi un bun manager.

Picture

| Servicii de printing oferite de Mindlens |
Unul dintre studenții lui Warren G. Tracy spunea că „Antreprenoriatul presupune sa traiesti cativa ani ca toti oamenii si apoi sa iti dai seama ca nu vrei sa traiesti ca ei”. Ioana a decis să-și personalizeze viața și să facă o schimbare.

Poți și tu să faci o schimbare! Înscrie-te în proiectul Antreprenor ACASĂ și poți primi finanțare de 33.325 Euro pentru afacerea ta de success! Pentru mai multe detalii completează formularul de aici: http://bit.ly/2gV6Sxu

Picture

Interviu realizat de Csata Tünde, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ
2019-01-13T13:02:41+00:00