Cum a fost la seminarul din Londra | Românii din Londra se înscriu în proiectul Antreprenor ACASĂ

Hotelul Copthorne Tara din High Street Kensington este o destinație cunoscută de peste 20 de ani de românii din Londra, fiind unul dintre locurile acelea centrale care pentru multe cariere profesionale din domeniul ospitalității a însemnat punctul de plecare.

Însă duminică, 14 ianuarie, câteva zeci de români s-au întâlnit, nu pentru a face cariere departe de casă, ci pentru a afla despre cum pot face antreprenoriat ACASĂ, în România. S-au întâlnit, deci, pentru a afla mai multe despre proiectul „Antreprenor ACASĂ”.

Picture

O parte dintre românii participanți la seminarul din Londra |
Am întâlnit la acest seminar oameni cu experiență ca antreprenori în UK, oameni cu expertiză în domenii diverse, care și-au petrecut mulți ani în Anglia și/sau alte țări, învățând meserii și avansând în carieră. Unii dintre ei au început ca spălători de vase și astăzi sunt bucătari-șefi în prestigioase restaurante cu stele Michelin din capitala britanică; alții au venit să studieze pe meleagurile de aici și acum vor să fructifice cunoștințele dobândite într-o afacere proprie, însă ceea ce a unit pe toți cei prezenți a fost un singur gând: dorința de a se întoarce acasă, în România, prin anreprenoriat.

Picture

​Cu Brexitul care bate la ușă sunt mulți cei care, deși au o viața comodă în Anglia, se gândesc să se întoarcă ACASĂ, iar relocarea pare mai promițătoare prin antreprenoriat.

„Încurajăm pe toți cei interesați de începerea unei afaceri în România să facă acest pas, să creadă în visurile lor și să nu renunțe la ideile de afaceri pe care le au. O dorință suficient de mare și puțin sacrificiu, vă poate conduce la succesul mult dorit”. Acesta a fost mesajul transmis de echipa proiectului Antreprenor ACASĂ, prezentă la seminarul din Londra.

Picture

O parte din echipa proiectului prezentă la Londra |
Într-o lume incertă și plină de provocări, unii dintre românii din UK fac acum pasul pe care probabil o Anglie fără Brexit i-ar fi făcut să îl amâne – se pregătesc să urmeze îndemnul proiectului – „Hai Acasă!”, cu certitudinea că nu este ușor, dar cu avantajul experienței pe care au acumulat-o până acum ca români plecați în străinătate.

Picture

​În plus, așa cum spunea și Andra Domșa, Expertul Motivațional din cadrul acestui seminar, pasiunea este un factor important al deciziei de a începe o afacere. Iar românii pe care i-am întâlnit pe 14 ianuarie la Londra ne-au spus despre pasiunile și ideile lor.Platforme online, servicii IT, spălătorii chimice și auto, platforme educaționale, formare profesională, saloane de coafor, servicii de curățenie industrială, servicii de îngrijire de vârstnici la domiciliu, deluxe catering, restaurante, servicii în turism, servicii de livrări online – acestea sunt doar câteva dintre ideile de afaceri pe care românii de la Londra vor să le transpună în planurile de afaceri cu care vor participa la concursul pentru finanțare.

Picture

​Dacă și tu ai o idee de afaceri și vrei să participi la concursul de planuri de afaceri înscrie-te în proiectul Antreprenor ACASĂ completând formularul de înregistrare de aici http://bit.ly/2gV6Sxu și noi te vom contacta pentru a îți oferi toate detaliile.

Picture

Articol realizat de Cristina Irimie, Expert Grup Țintă în cadrul proiectului Antreprenor ACASĂ
2018-12-18T22:56:51+00:00