Cum a fost la seminarul de la Antwerpen | Pentru România, fiecare român care se întoarce acasă contează!

Se spune că pe vemuri locuia în Antwerpen (Anvers) un uriaș ce teroriza populația, iar într-o bună zi, un flăcău cu inima de leu i-a retezat mâinile și le-a aruncat în estuarul râului Schelde/Escaut. Așa s-a transmis din etimologia populară originea numelui orașului: „Hand+werpen” care înseamnă „mâna aruncată”!
Revenind în zilele noastre, sfârșitul lui ianuarie, puțin friguros și înnorat, ne-a găsit în vestul Belgiei, în Regiunea Flamandă, în orașul Antwerpen (sau Anvers, după denumirea francofonă), alături de români dornici de a fi antreprenori ACASĂ, în România.

Picture

Asociația Rombel, cea mai mare comunitate virtuală a românilor din Belgia, partener în poiectul Antreprenor ACASĂ” a fost gazda evenimentului care a prezentat oportunitatea de finanțare destinată pentru promovarea, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în rândul românilor din diaspora, prin susținerea de cursuri de educație antreprenorială, consultanță tehnică de specialitate, servicii de mentorat și sprijin financiar pentru 56 de afaceri câștigătoare ale concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului.

Picture

​Cei care au răspuns invitației au avut ocazia să-l asculte pe domnul Marius Bostan, iniţiatorul şi liderul proiectului RePatriot (http://repatriot.ro/) – un proiect de repatriere prin antreprenoriat –  lansat acum 3 ani. Ca antreprenor a participat la inițierea și dezvoltarea mai multor companii în domenii precum servicii financiare și investiții, consultanță, tehnologie, marketing, agricultură, turism și servicii. A convins așadar mulți români, nu numai să investească în România, dar și să se întoarcă acasă, conștient fiind de valoarea mare adăugată pe care împreună o vor aduce comunităților locale, prin experiența dobândită în străinătate.

Picture

| Marius Bostan, liderul RePatriot |
​Urmărind deviza „cine știe face, cine pricepe îi învață și pe ceilalți!”, Marius Bostan a reintrat pentru câteva minute în rolul dascălului, pentru a transmite mesajul de repatriere și fructificare a oportunităților de acasă. A purtat un dialog deschis cu sala, pentru a defini, împreună cheia succesului. Declanșat de simpla întrebare retorică: „Cine nu-și dorește succesul?!” , dialogul a definit de propriile experiențe anterioare. Și ce înseamnă succesul pentru cei prezenți? Succesului poate fi: „să nu te minți pe ține însuți” spunea Alexandru, „ambiție, risc, perseverență” adăuga Mădălina și nu în ultimul rând, „învațare și informație” în opinia Adinei!
Am fost bucuroși să întâlnim oameni care pot rezolva ecuația succesului: S(succes) = O(oportunitate) x C(competență): „Un antreprenor este un om care își asumă riscul: cel care a plecat spre noi teritorii. Cine sunt cei mai tari antreprenori ce pot să se întoarca acasă? – Voi! Iar cursul de antreprenoriat cuprins în programul „Antreprenor ACASĂ” poate fi cel mai important, pentru că e bazat pe experiența oamenilor care au reușit deja”.

Picture

Mirela Niță-SanduExpert Grup Țintă – Rombel
​Programul Diaspora Start-up se adresează tuturor românilor din afara graniţelor care doresc să investească în visurile și pasiunile lor.
Povestea merge mai departe, iar noi vă aşteptăm să faceți parte din ea! Dacă sunteți interesați de proiectul Antreprenor ACASĂ și de oportunitatea de a deschide o afacere în România, nu trebuie decât să completați formularul de aici: http://bit.ly/2gV6Sxu , iar noi te vom contacta în scurt timp.

Picture

Articol realizat de Daria Pîrvu, Expert Grup Țintă în proiectul Antreprenor ACASĂ
2018-12-18T22:58:12+00:00