Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus | Interviu cu Traian Buia

Dragi cititori,

Ne bucurăm că sunteți alături de noi și că ne urmăriți activitatea. Suntem în plin proces de înregistrare a românilor în proiect și astăzi începem o nouă serie de articole, dedicată celor care au luat decizia de a se înscrie în proiectul nostru.

Cine sunt ei? Ce obiective au și ce afaceri doresc să înființeze în România? Sunt români dornici de a se dezvolta personal și profesional; dornici de a participa la cursul nostru online, de a învăța despre antreprenoriat și de a participa la concursul planurilor de afaceri.

Astăzi vi-l prezentăm pe Traian Buia, antreprenor român în Irlanda și unul dintre cei care au decis să se înscrie în proiectul nostru. Care este povestea lui? De ce a ales proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus și care sunt obiectivele pe care și le-a stabilit?

Aflați în rândurile de mai jos, chiar de la el.

Să începem cu începutul. Cine este Traian Buia? Cum te-ai descrie și ce ai vrea ca românii care vor citi articolul nostru să afle despre tine?

Nu m-am considerat niciodată un inovator; mereu am căutat să îmi simplific viața prin decizii logice, simple și la subiect.

Excellence Windows Irlanda

Când ai plecat din România și de ce ai ales Irlanda?

Am luat decizia de a pleca în Irlanda în 2007, iar motivul pentru care am ales Irlanda a fost simplu: în 2007 era una dintre cele mai populare țări printre emigranții români. Am mers cu valul. Am plecat imediat după aderare, ceea ce a ușurat procesul, nemaifiind nevoie de vize sau alte acte.

Care este traseul tău profesional?

Am început să lucrez imediat după terminarea facultății, ca ospătar, într-un local din Cluj-Napoca. Deși am terminat studiile în domeniul științelor mediului, am continuat să lucrez tot ca ospătar și în Irlanda, timp de 3 ani.

Ideea de business de unde a pornit?

Ideea de business a venit după ce am achiziționat o casă construită de mai puțin de 10 ani și am constatat calitatea precară a materialelor utilizate pentru geamuri și uși. Pornind de la această constatare am început să import uși și geamuri din România, până când am găsit distribuitori locali din Irlanda. Așa am ajuns să am propria afacere, bazată pe comercializarea ușilor în România.

Uși Palladio Romania

Care sunt provocările zilnice pe care le întâmpini în dezvoltarea afacerii tale? Dar satisfacțiile?

Provocarea cea mai mare am întâlnit-o în primii doi ani, când m-am confruntat cu lipsuri financiare. Am fost nevoit să muncesc mult pentru dezvoltarea afacerii și pentru susținerea financiară a familiei mele. Acum, cea mai mare provocare este să găsesc oamenii potriviți și dedicați.

Uși Palladio România

Satisfacțiile sunt pe măsură – atât financiar, cât și profesional și personal sunt mult mai împlinit și cred că cea mai mare satisfacție este să știi că ai lucrat pentru TINE.

Poate oricine să devină antreprenor?

Oricine care se dedică planului de afaceri și dezvoltării acestuia, poate fi antreprenor. Trebuie asumate riscuri, este nevoie de ambiție, multă muncă și răbdare. Dacă cineva se regăsește în descriere cred că are toate șansele să devină antreprenor.

Uși Palladio

Ce te-a determinat să te înscrii în proiectul nostru?

Sunt două lucruri care au contribuit în mod egal la alegerea făcută: sprijinul financiar și posibilitatea de a beneficia de informații relevante pentru antreprenoriatul în România. Dorind să mă întorc în țară și să continui afacerea acasă, cred că este o oportunitate foarte bună și recomand tuturor antreprenorilor să profite de asemenea șanse, pentru că de multe ori sunt unice în viață. Oricine are un vis de antreprenor, are o idee de afaceri și poate chiar un plan de afaceri, nu trebuie să rateze oportunitatea.

De ce ai ales să extinzi afacerea în România?

Consider că România se confruntă cu o lipsă acută de produse de calitate din domeniul meu de activitate: ușile de exterior de nivel premium. De aceea îmi doresc să ofer și românilor produse de cea mai bună calitate, nu doar irlandezilor.

Durabilitate // Uși Palladio

Noi credem că alegerea făcută de Traian va fi una de succes, iar dacă și tu ai o idee de afaceri pe care vrei să o aduci ACASĂ, noi te vom sprijini să o transformi în realitate.

Hai și tu în comunitatea noastră să îi cunoști mai bine pe românii care s-au înscris deja în proiect și să formezi împreună cu ei comunitatea antreprenorilor ACASĂ pe care ne dorim să o sprijinim pe tot parcursul drumului către succes.

Interviu realizat de Tünde CSATA, Responsabil Grup Țintă

2018-12-18T22:59:32+00:00