Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ | Interviu cu Camelia Bichiș

La evenimentul din Verona ne-am întâlnit cu oameni minunați, dornici să devină antreprenori, iar în acest articol vă prezentăm povestea Cameliei Bichiș, antreprenor român în Italia. Camelia a ales proiectul nostru și ne bucurăm să putem împărtăși cu voi povestea ei.

Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ | Interviu cu Camelia Bichiș

Când ai plecat din România și care care au fost motivele pentru care ai luat această decizie?

Am plecat din România în anul 2007 împreună cu fetița de 5 ani. Soțul era deja plecat de doi ani în Italia şi am ales să unim familia. Plecarea noastră a fost cauzată de inflație și sistemului public care nu promitea să ne ofere prea multe oportunități la acel moment.

Decizia de a pleca nu a fost ușoară, dar reîntregirea familiei a fost cel mai important factor în alegerea făcută.

Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ | Interviu cu Camelia Bichiș

Cine este Camelia Bichiș?

Cine sunt eu? În primul rând sunt o femeie care crede în puterile sale și nu în ultimul rând sunt femeia și mama care face orice pentru familia și pentru copilul său.

În Italia am lucrat din nou ca Asistenta medicală timp de 8 ani ,soțul meu era în distribuție din nou ca angajat.

Care este parcursul tău profesional?

La momentul plecării eu activam în cadrul Spitalului Județean din Alba Iulia ca asistent medical , iar până în 2005 am avut o firmă de distribuție, închisă din cauza inflației. În Italia am continuat să lucrez în domeniul medical timp de 8 ani, în timp ce soțul a lucrat ca distribuitor. La momentul actual deținem un magazin cu specific românesc în orașul din Italia în care locuim.

Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus | Interviu cu Camelia Bichiș

De unde a venit ideea de business?

Ideea de business este, de fapt, rezultatul dintre un sentiment și o dorință: dorul de casă și dorința de a lucra pe cont propriu. Am urmat cursurile necesare pentru a deschide magazinul, iar din 2016 mă mândresc cu magazinul „Casa Dacia” care îmi place să cred că este mai mult decât un magazin: este un punct de informare pentru comunitatea românilor din Italia. Pe lângă administrarea magazinului nostru am format o asociație socială cultural-educativă și avem o colaborare cu primăria la nivel social, conform căreia transmitem două ore de radio #Rsv în limba română.

Am ales proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus | Interviu cu Camelia Bichiș

 

De ce ai ales proiectul „Antreprenor ACASĂ”?

Îmi doresc să devin din nou antreprenor acasă, în orașul în care am locuit și am studiat – Alba Iulia. Evenimentul de la Verona unde am cunoscut o parte din echipa proiectului m-a convins că vreau din nou să investesc acasă și m-a motivat să fac primul pas pentru realizarea acestui obiectiv.

Interviu realizat de VIOLETA DARIA, Responsabil Grup Țintă – FiaTest

2018-12-18T22:59:52+00:00