Cum a fost la seminarul din Glasgow | Orașul românilor antreprenori

Autorul american Jess Walter spunea în romanul său „Beautiful Ruins”: If London were an alien city, Edinburgh was another planet. Cu acest citat în minte am plecat din Cluj, unde primele semne de primăvară apăreau timide, către Edinburgh și mai apoi, Glasgow.

Edinburgh nu este orașul care are nevoie de prea multe prezentări, dar aș menționa totuși că este a doua destinație turistică a Marii Britanii, după Londra. Vremea cu care ne-a primit la început de martie a fost cum nu se poate mai rea. Cu toate acestea, am rămas uimiți de atmosfera medievală tipic scoțiană.

La aproximativ 70 km de Edinburgh se află Glasgow, orașul în care am organizat seminarul nostru de promovare a antreprenoriatului. Cu o comunitate importantă de români care lucrează în cele mai diverse domenii și mulți studenți care urmează cursurile Universității din Glasgow, una dintre cele mai prestigioase universități din lume, aflată în top 100, orașul părea foarte potrivit pentru acțiunea noastră.

Exact cum ne așteptam, la seminar au participat români harnici care lucrează sau studiază în Scotia și care doresc să-și pună în practică experiența dobândită în străinătate prin înființarea unor noi afaceri în România. Turism, servicii de curățenie, educație de tip after-school, saloane de înfrumusețare sau chiar cafenele care includ elemente de inovare socială și IT au fost câteva dintre domeniile pe care participanții le-au propus și discutat. Noi îi încurajăm să își urmeze visul și îi asigurăm că vom face toate eforturile pentru a le asigura suportul de care au nevoie.

Următorul nostru seminar va fi la Nürnberg, în Germania, unde sperăm să ne întâlnim cu cât mai mulți dintre voi.

Articol realizat de Mihai-Andrei POP, Manager Proiect Antreprenor ACASĂ

2018-03-21T14:01:57+00:00