Responsabilitate | Disciplină | Pasiune | Un articol despre caracteristicile antreprenorilor

România ultimilor aproape 30 de ani se confruntă cu o deprofesionalizare în masă a tinerilor și emigrarea celor profesionalizați, natalitate care a coborât sub rata mortalității, cheltuieli ale statului care întrec încasările de impozitare, și multe altele.

Sursa: Google

Dacă ar fi să ne concentrăm pe deprofesionalizare, aș spune că deteriorarea bazei industriale a fost factor determinant şi a cauzat ridiculizarea şcolii, prăbuşirea rezultatelor de absolvire la bacalaureat, creșterea vizibilă a procentului tinerilor care susţin că nu au nevoie de şcoală sau de perfecţionare pentru a se dezvolta.

Sursa: https://www.pexels.com

Sunt tot mai mulți cei care și-au pierdut speranța și care nu mai au nici o certitudine privind dezvoltarea lor în România și a României ca țară. Aceasta este din păcate situația actuală, și cred că majoritatea va fi de acord cu această afirmație. Însă, în ultima perioadă, cred că veți fi de acord și cu faptul că există un curent, un trend, care vrea schimbarea acestor situații: din interior, de jos, nu de la nivel politic.

România are nevoie de repere. Și sunt din ce în ce mai multe glasuri de tineri inteligenți, conștienți, cu voință și plini de energie care pledează pentru înnoirea și adaptarea societății românești la noile cerințe ale lumii în care trăim și ieșirea din această stare de confuzie, autodistrugătoare, spre care ne îndreptam.

Sursa: www.pexels.com

Operaţiunea de reconstruire trebuie începută cu o unealtă nouă, demobilizantă pentru adversari şi optimizantă pentru partizani. Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că secolul XXI va fi marcat de cel ce ştie mai bine cum să profite din plin de ştiinţă, să anticipeze şi să-şi folosească un miminum de resurse pentru a obţine rezultate maxime. Cred că unii dintre acești oameni vor fi viitorii antreprenorii și sunt trei caracteristici esențiale pe care cred că trebuie să ale aibă ei și, în general, oamenii care au o influență asupra celorlalți prin tot ceea ce fac:

RESPONSABILITATEA – față de banii investiți, față de echipa pe care o angajezi și față de timpul tău;

Sursa: www.pexels.com

DISCIPLINA – unește viziunea cu asumarea angajamentelor. Succesul aparține întotdeauna oamenilor curajoși și vizionari. Viziunea înseamnă a vedea potențialul proiectelor și al oamenilor, iar prețul plătit pentru a-ți transforma viziunea în realitate este „DISCIPLINA“. Trebuie să faci față aspectelor dure și pragmatice ale realității zilnice;

Sursa: https://www.pexels.com/

Pentru a crea ceva trainic, e nevoie de PASIUNE. Aceasta îti dă energia, entuziasmul și puterea de convingere.

Sursa: https://www.pexels.com

Tocmai de aceea, aparția unor programe precum Programul Diaspora Start-up este un moment oportun pentru a face primul pas în această direcție. Iar proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus este dedicat celor care au curajul să iasă din zona lor de confort și să facă un pas în față, iar prin ambiția, curiozitatea, perseverența, concentrarea și disponibilitatea de a se perfecționa continuu să producă o schimbare majoră la nivelul mentalului colectiv din România.

Eu, în calitate de lector, împreună cu colegii mei, ne vom da silința pentru a vă ajuta să vă dezvoltați spiritul antreprenorial și pentru a vă transmite din experiența noastră multidisciplinară, care sperăm să vă ajute în dezvoltarea viitoarelor afaceri. Pentru asta, însă, este nevoie să vă înscrieți la curs, primul pas fiind completarea formularului online: http://bit.ly/ÎnscrieriAntreprenorACASĂ

„Când încetezi să visezi, încetezi să trăiești”.

– Malcolm Forbes

Florin Armian, lector Antreprenor ACASĂ | Un articol despre caracteristicile antreprenorilor

2018-03-30T14:51:51+00:00