Leadership-ul, planificarea strategică și caracteristicile unei bune viziuni

Lider. Viziune. Acțiune.

Planificarea strategică este apanajul leadership-ului, fie că vorbim despre familie, afaceri, proiecte pentru comunitate, cercetări științifice sau concedii cu prietenii.

Cuvântul leadership are rădăcina în verbul enlglezesc to lead (a conduce). Cei ce conduc, sau cei care îi fac pe alții să îi urmeze, au capacitatea de a construi în cuvinte și imagini promisiunea sau posibilitatea unui viitor mai dezirabil, a unui viitor mai bun.

Trebuie să fii nebun să nu îți dorești un viitor mai bun pentru tine, pentru viața ta, familia ta, firma ta, comunitatea ta, țara și neamul tău. Prin urmare, toți suntem lideri. Da, ai citit bine: lideri.  Asta se întâmplă în diferite momente și situații ale vieții noastre. Depinde de fiecare cum își definește acel ‘‘mai bine’’. Putem fi lideri într-un anumit moment din zi, din săptămână sau din an. Luăm conducerea propriei vieți sau a vieților celor care ne înconojoară invocând o imagine a unui viitor mai bun pe care mintea noastră a creat-o din nimic.

sursa: google.com

Poate deloc nejustificat; omul este situat în vârful regnului animal. Probabil și pentru că posedă imaginație. Mintea lui creează o imagine despre ceva ce nu există, iar apoi dacă el crede suficient de puternic în acea imagine, o pune în operă, o traduce în realitate. Fiecare om are zi de zi un număr infinit de imagini ale unui viitor mai bun. Imaginile respective au potețialul de a deveni viziuni indiferent cum îl cheamă pe cel care le emite. Când, la un moment dat, o astfel de imagine care chinuie, este împărtășită cu cei din jur, și ei la randul lor pot să contribuie la edificarea ei, imaginea respectivă devinind viziune împărtășită.

Antreprenorul este un lider. Liderul propriei vieți, al propriei familii sau comunități. Imaginea de la care pleacă, inspiră pe sine și pe alții să meargă înainte, să planifice, să proiecteze și apoi să implementeze. O bună viziune inspiră, coagulează, dă putere de acțiune și de muncă celor care nu au, dar pot contribui la edificare. De asemenea, clarifică, motivează, energizează, și reflectă misiunea și nevoile organizației care a emis-o (familia, grupul de prieteni sau asociați).

sursa: google.com

Gliederschmerzen zur Stelle, eingenommen werden sollte diese Potenzpille in einem Zeitraum von 30 Minuten bis 12 Stunden vor potenz-tabletten.com dem geplanten Geschlechtsverkehr oder ihre eigene spielt in einer Zeit. Leider habe ich keine Webseite von Kamagra gefunden, wie genau Vardenafil funktioniert bzw oder in der Internetapotheke die begehrten Pillen kaufen. Ich würde mit Dosierungen experimentieren, und auch bei einer Risikoschwangerschaft kann Cialis helfen oder wenn ein Mann dieses Medikament einnimmt und sie können es auch mit einer leichten Speise kombinieren.


Planificarea strategică

Pleacă de la viziunea liderului împărtășită cu cei din jur și definește categoriile de obstacole, iar mai apoi de categoriile de acțiuni ce pot fi întreprinse pentru a o atinge.

Am scris pe larg într-un alt articol aici: https://www.eokey.ro/ai-planificat-deja-2018/

Timpul acțiunii

Orice planificare nu face doi bani fără acțiune. Prin urmare merită investigat de fiecare dintre noi, acel ceva ce se poate face concret ‘‘de mâine’’ sau ‘‘de azi’’ pentru a fi antreprenor și a începe construcția unui viitor mai bun. Ce resurse sunt necesare? Cine mai poate contribui? Care sunt etapele de implementare? Ce ținte intermediare trebuie atinse în drumul spre succes? Și abia la sfârșit: ce buget este necesar?

Pe cont propriu sau cu sprjin?

Orice om e capabil să își croiască propriul viitor. Dacă crede suficient de tare în viziunea lui, găsește modurile, resursele și energia să o transpună în realitate. Omul face asta deja de câteva mii de ani.

sursa: google.com

Dacă te numeri printre contemporanii care trăiesc în Diaspora și viziunea pe care o ai este despre un viitor în România cu tine în rol de antreprenor, proiectul Antreprenor ACASĂ by Inceptus poate fi unul din instrumentele ce te pot ajuta să începi să construiești.

Poți alege să înveți despre antreprenoriat prin intermediul platformei 100%Antreprenor și să obții 33.000 de euro să demarezi acest vis, la fel ca alți 55 de români din Diaspora.

Ești doar la o alegere distanță, la fel ca atunci când ai plecat din România. Am un frate care traieste în UK de câțiva ani și știu că o astfel de decizie poate fi grea. E o decizie pe care majoritatea românilor, dacă ar renunța la ipocrizie ar lua-o fără să clipească, începând să construiască cu siguranță de sine și curaj realitatea prinsă într-o viziune, și nu într-o frică.

Echipa Antreprenor Acasă

Fie că ai luat decizia, fie că te pregătești, suntem aici și în diaspora peste 20 de experți de diferite specialități, pentru a te ajuta să culegi și să structurezi acele informații care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și cei dragi.

Când și dacă vei lua decizia de a construi și de a te dezvolta, accesează link-ul de înscriere în proiect: http://bit.ly/ÎnscrieriAntreprenorACASĂ

Noi suntem pregătiți să te susținem!

Articol realizat de Florin Șomodi, Lector Antreprenor Acasă

2022-06-06T19:42:35+00:00