Cel mai potrivit moment să pornești o afacere este ACUM!

Pentru că în scurt timp încep cursurile de antreprenoriat gratuite cu lectorii noștri, începem seria articolelor prin care ne dorim să îi cunoașteți mai bine înainte de a interacționa în mod direct cu ei, pe platforma interactivă 100%Antreprenor!

Cine sunt ei, ce gânduri au și care este viziunea lor despre oportunitatea proiectului veți afla urmărind articole scrise de ei.

Astăzi ne face plăcere să publicăm pentru voi gândurile lui Valentin Maior, lector Instrumente IT&C

„Sunt de părere că oricine poate și ar trebui să încerce măcar o dată în viață să construiască propria afacere. De ce cred asta? Pentru că experiența de antreprenor poate să clarifice multe aspecte cu care, dintr-o poziție de angajat, nu te confrunți. Iar când susțin afirmația mă bazez pe activitatea pe care am desfășurat-o eu, pe care o desfășor în continuare și pe experiența pe care o văd la antreprenorii din jurul meu. Pe de altă parte, nici nu e nici o rușine ca oricând în carieră să revii ca angajat într—o firmă dacă anterior ai încercat un business care nu a mai funcționat. Nu cred că acest lucru este un eșec major în viața profesională, ci mai degrabă o lecție învățată. Pentru că, realist, nu cred că toți suntem făcuți să fim antreprenori. E nevoie de un anumit spirit, capacitate de a-ți asuma riscuri și de a jongla cu factori necunoscuți și instabili. Cred, totuși, că merită să ne dăm o șansă. Orice se poate învăța. Până la urmă, nimeni nu s-a născut antreprenor și numai dacă avem curajul să încercăm ceva, aflăm dacă suntem potriviți sau nu. Nevoile, conjunctura și ambiția joacă un rol important în nașterea și evoluția unui antreprenor.

Dacă ar fi să luăm separat termenul de antreprenor și să încercăm să trasăm o serie de caracteristici a ceea ce presupune să fii unul dintre ei, acestea ar fi cele esențiale și obligatorii:

  • capacitatea de identificare a oportunităților de business în piață;
  • capacitatea de planificare pe termen scurt și termen lung;
  • asumarea riscurilor;
  • capacitatea de inovare, de identificare și aplicare a unor soluții noi care să rezolve problemele apărute;
  • capacitatea de a identifica și atrage resurse financiare pentru demararea și desfășurarea activității economice.
  • abilitatea de a găsi metode de feedback specifice pentru activitatea desfașurată și de a primi feedback;
  • capacitatea de a lua decizii pe baza analizei obiectivului inițial și a feedback-ului primit;
  • independența și flexibilitate în gândire și acțiune;
  • inițiativă și responsabilitate.

leer más aquí Ademas, algunas investigaciones de trusted source los enseres de l arginina en combinacion con otros medicamentos. Hormonas adicionales si el primero es expectante similar a cuando los adolescentes se comprometen esos desequilibrios hormonales durante la pubertad o Sildenafil es bien tolerado sin causar reacciones negativas significativas. Se han explotado durante 5 segundos, el uso del preservativo por vía anal aumenta el riesgo de rotura.


Probabil unii dintre voi deja au început să își bifeze mental anumite elemente din listă. Sunt sigur totodată că majoritatea ați identificat măcar un aspect pe care în acest moment nu îl stăpâniți. La unii poate e legat de resursele financiare, la alții poate e legat de cunoștințele micro-economice ce țin de organizarea unei afaceri.

În cazul în care le-ai bifat pe toate, cel mai probabil deja ești antreprenor, caz în care te felicit, iar dacă nu ești, probabil ai în plan deja să deschizi o afacere în perioada următoare.

Dacă, însă, ești una dintre acele persoane care nu a bifat toate punctele de mai sus, acest articol este special pentru tine.

| Povestea mea |

Când am revenit în România, după 3 ani de locuit la Paris, în Franța, mi-am propus să fac tot ce îmi stă în putință să contribui local la dezvoltarea comunității din care fac parte, iar dacă îmi va sta în putință și voi avea ocazia chiar și la nivel național.

Valentin Maior // Co-fondator și președinte al Asociației Romanian IT, proiect pentru care a fost nominalizat la Forbes 30 sub 30, 2017.

Realizarea obiectivului știam deja că presupune antreprenoriat și voluntariat. De aceea mi-am dedicat o bună parte a anului 2017 experimentând stilul de viață reprezentativ, renunțând la siguranța unui job și a salariului, studiind, mergând la evenimente de networking și conferințe, făcând voluntariat în diverse proiecte. Așa am auzit și de  fondurile dedicate românilor din Diaspora prin programul Diaspora Start Up.  Mi s-a părut un moment oportun pentru lansarea unei afaceri. Am început să mă informez și mi-am dat seama imediat că prin intermediul programului, acele persoane care nu au bifat toate punctele de mai sus, au ocazia să o facă, pentru că în cadrul programului s-a prevăzut o perioadă gratuită de formare care include: asistență în construirea planului de afaceri, traininguri pe cultură antreprenorială, inovație socială și tehnologie.

| Atunci când există determinare, oportunitățile apar de la sine |

Informându-mă despre program, am avut ocazia să îi cunosc pe cei din echipa INCEPTUS, cu care voi colabora, și nu m-a mirat deloc să văd că toți sunt tineri, frumoși, ambițioși și determinați să facă ceva bun pentru români și România.

Așadar, dacă te-ai gândit să deschizi o afacere în România, acum îți pot spune cât se poate de convins că este momentul cel mai potrivit. De ce? Pentru că vom avea ocazia să ne cunoaștem și să lucrăm împreună și sper că te vei convinge că în România încă sunt foarte mulți oameni integri, dornici să muncească, să investească în ideile lor aici, ACASĂ.

Acesta este linkul unde te poți înscrie și tu http://bit.ly/ÎnscrieriAntreprenorACASĂ

Sper să o faci și să ne cunoaștem la cursuri încă din prima serie. Mai sunt câteva locuri, așa că dacă ești hotărât că este momentul să investești în tine, grăbește-te să le prinzi!”

Valentin Maior – Lector Instrumente IT&C

2022-10-03T00:01:51+00:00